Profiel 1433 kb
 

 

Wie ben ik

Het is maar de vraag hoeveel je van me wilt weten... Ik heb dit profiel inmiddels al diverse keren herschreven en nu maar besloten dat dit de versie wordt die ik met je ga delen. Misschien is het te uitgebreid voor je (je bent in dat geval maar 1 klik verwijderd van de rest van mijn blog), misschien ook niet. Anyway, dit is het geworden...

Om te beginnen; ik ben in 1969 geboren in Helmond. Ik ben opgegroeid in het destijds nog kleine kerkdorpje Brouwhuis wat inmiddels is vastgegroeid aan Helmond. Ik weet nog dat ik door mijn slaapkamerraam uitkeek over de velden en boerderijtjes. We woonden in die tijd aan de rand van het dorp en de stad leek heel ver weg. In mijn kindertijd was de wereld niet veel groter dan ons dorp en ik denk met veel plezier terug aan die overzichtelijke en beschermde periode in mijn leven. Mijn middelbare schooltijd bracht ik door in Deurne (een ander dorp, 10 km verderop). Elke dag door weer en wind met mijn vriendinnen op de fiets naar school. Toen ik na 6 jaar eindelijk mijn diploma haalde nam ik me voor noooooit meer te fietsen. Ik haalde zo snel als ik kon mijn rijbewijs en niet lang daarna plunderde ik mijn 'Zilvervloot' rekening voor een tweedehands autootje. 

Op mijn 21e besloot ik dat het tijd was om uit te vliegen. Ik wist via via een huurhuisje te bemachtigen op steenworp afstand van mijn ouderlijk huis. Ik wilde dolgraag op eigen benen staan en zelfstandig zijn maar zocht het toch nog in een bekende omgeving. Maar dat pakte voor mij niet zo goed uit; het waren niet de makkelijkste jaren van mijn leven. Gelukkig kreeg ik midden jaren negentig een vriendje uit Amsterdam en na een poosje vertrok ook ik naar de grote stad! Ik moest mezelf opnieuw (uit)vinden daar, wie was ik eigenlijk? Ik heb nieuwe vrienden moeten maken en nieuwe stappen gezet in mijn loopbaan. Mijn tijd in het Westen van het land ging gepaard met vallen en opstaan maar 'over all' is het misschien wel de een van de beste keuzes geweest in mijn leven als het gaat om mijn persoonlijke ontwikkeling.

Via wat omzwervingen ben ik in 2012 wederom voor de liefde, teruggekeerd naar Helmond. Wie had dat gedacht? Nou, IK NIET kan ik je vertellen.... Inmiddels zijn wij in 2013 op Keoneloa Beach, op het eiland Kauai, Hawaï getrouwd. En sindsdien ga ik door het leven als Mrs. Filippini-Santegoeds. Ramon en ik zijn jeugdliefdes, we leerden elkaar kennen tijdens het stappen toen we nog maar 16 en 17 jaar oud waren. Na 2 jaar verkering zijn we elkaar destijds uit het oog verloren. We hadden beiden andere prioriteiten zou je kunnen zeggen ;-)  en na ruim 18 jaar vonden we elkaar weer terug en was het cirkeltje rond! Ons 'gezinnetje' bestaat uit ons en onze hond, een dwerg Schnauzertje en ze luistert naar de naam Catootje. We wonen op het (voor ons) mooiste plekje van Helmond, onze geboortestad in het mooie Brabant. Ik vind het fijn om na al die tijd weer 'thuis' te zijn.

Wat doe ik graag

Ik houd enorm van reizen; vooral Zuid Italië (Puglia) en Zuid Oost Azië zijn favoriet, maar het prachtige eiland Kauai (Hawaï) heeft uiteraard ook een plekje in ons hart veroverd. Onderweg zijn, of dat nou met de auto of het vliegtuig is, geeft me een gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid en brengt me doorgaans datgene waar ik zoveel van houd: de zon! Ik maak graag foto's van wat ik zie en wie ik ontmoet. Vroeger met een ouderwetse spiegelreflex camera (en dan sjouwde ik ook nog diverse lenzen mee) welke ik later heb ingeruild voor een evenzo mooi digitaal exemplaar. Tja, en dat ligt nu allemaal in de kast..... Tegenwoordig schiet ik mijn plaatjes met mijn smartphone.

Als kind verloor ik mezelf in het maken van tekeningen. Zo klein als ik was, vanaf de dag dat ik een potlood kon vasthouden zat ik in de box al te krabbelen. Eindeloos kon ik - als 'in trance'- in de weer zijn met potloden en papier. Later, toen ik lessen ging volgen maakte ik kennis met andere technieken zoals aquarel en pastelkrijt en inmiddels doe ik al een poosje een verwoede poging om het schilderen met acrylverf onder de knie te krijgen. Dat valt nog niet mee, kan ik je vertellen.

Loopbaan

Vanaf eind jaren negentig heb ik in verschillende HR (of als je wilt; P&O) rollen gewerkt. Eerst in loondienst, later als zelfstandige (de inmiddels alom bekende ZZP-er). Voor details over waar en wat: check mijn Linkedin profiel. Vanaf 2005 heb ik  naast mijn interimwerk een praktijk voor loopbaancoaching en in 2009 heb ik als aanvulling daarop de opleiding tot Lifecoach afgerond aan het Atma Instituut in Amersfoort.

In 2015 - een paar maanden na mijn diagnose Hashimoto - ben ik gestart met de opleiding tot Trainer Hormoonfactor®. In 2016 volgde ik de opleiding tot Orthomoleculair Voedingsadviseur, Medical Wellness Coach® en volgde ik de trainingen Digestive Intensive®  en Therapeutische Microbiologie in Antwerpen. In 2017 heb ik in de Verenigde Staten de opleiding Full Body Systems® op het gebied van functional nutrition en functional medicine afgerond.

In mijn praktijk Revitalise.online help ik vrouwen met Hashimoto om weer grip te krijgen op hun klachten en de weg in te slaan naar een symptoomvrij en energiek leven. In dit kader heb ik de online training Hashi-wat?¿ over de ziekte van Hashimoto ontwikkeld. 

Gezondheidsgeschiedenis

Vanaf mijn 18e kamp ik al met darmklachten. Een andere diagnose dan 'prikkelbare darmsyndroom' of 'spastische darm' heeft geen enkel ziekenhuis me ooit gegeven. Na diverse onderzoeken kwamen ze niet verder dan dat ik er maar mee moest leren leven, ze konden niets voor me doen....

Ik heb altijd veel gewerkt en maakte lange dagen, vooral nadat ik in 2005 als zelfstandige aan de slag ging. Ik at onregelmatig, nam voeding van mindere kwaliteit en sloeg zelfs regelmatig maaltijden over. Ik sportte niet en sliep de laatste jaren slecht. Op een gegeven moment was ik altijd maar moe en hielden koffie en zoetigheid me op de been. Ook had ik op een gegeven moment veel last van stemmingswisselingen en allerlei vage lichamelijke klachten. Naar een dokter gaan deed ik niet en om heel eerlijk te zijn; daar ben ik nog steeds niet van...

In de winter van 2014 ontdekte ik een knobbel in mijn hals. Ik stond voor de spiegel in de keuken en mijn oog viel erop... Huh, wat is dit nou? Heb ik dat al lang? Waarom heb ik dat niet eerder gezien? Wat is het? Even googelen deed me al snel besluiten dat ik hiervoor toch echt wel even naar de huisarts moest. Diezelfde middag kon ik nog terecht en werd ik direct doorgestuurd naar een internist. Binnen 'no time' werd bij mij de ziekte van Hashimoto, een auto immuunziekte waarbij het immuunsysteem zich richt op vernietiging van de schildklier en een (wat later bleek goedaardige) tumor in de schildklier ontdekt. Terugkijkend had ik zonder enige twijfel ook al tijden last van uitgeputte bijnieren, waar ik het bestaan tot voor kort niet van kende. Deze diagnoses waren voor mij een belangrijk keerpunt in mijn leven. Ik beet me vanaf dag één vast in het in het vergaren van kennis over de Ziekte van Hashimoto en het ontstaan hiervan. De reguliere geneeskunde kan me (anders dan hormoonsuppletie) niets bieden maar daar kan en kon ik me niet bij neerleggen. Ik geloof simpelweg niet in symptoombestrijding en ben heilig overtuigt van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

In de winter van 2014 ben het internet op gedoken en bestelde literatuur uit binnen- en buitenland, las onderzoeken en volgde webinars en artsenseminars op het gebied van schildklierproblemen, bijnieruitputting en de werking van de darm. Via een kennis kwam ik in contact met een arts van Salusmed in Zwitserland die me voorzag van de broodnodige microvoedingsstoffen; vitamines, mineralen en anti-oxidanten. Ik had ernstige tekorten opgebouwd waardoor verschillende stofwisselingsprocessen in mijn lichaam verstoord waren. Daarnaast schreef hij een goede probiotica en Omega 3 vetten voor. Inmiddels werk ik vanuit mijn eigen praktijk REVITALISE.online samen met Salusmed in Nederland en volgde ik in 2016 bij hen in Zwitserland de opleiding tot Medical Wellness Coach®.

Alles wat ik de afgelopen jaren leerde paste ik direct toe op mezelf en in combinatie met de microvoedingsstoffen uit Zwitserland voelde ik me met de week fitter worden. Ik kreeg meer energie en weer zin in het leven. Tot op de dag van vandaag ben ik vrij van medicijnen en zit ik beter in mijn vel dan de jaren daarvoor! Ben ik volgens de endocrinoloog in het ziekenhuis (te) genezen? Nee! Maar in mijn overtuiging is dat ook nog maar een kwestie van tijd... Tikkie eigenwijs, dat wel.

Lifestyle

Ik ben er nog niet, maar ik leer te luisteren naar mijn lichaam; wat vertelt het me? Wat voel ik? Wat en ja, ook wíe verdraag ik niet goed? Wanneer voel ik me moe?  Wie en wat geeft me energie en wie en wat niet? En dan beweging; ik heb Pilates ontdekt, sporten was nooit mijn hobby maar dit vind ik wel leuk en ik kan de oefeningen ook makkelijk thuis doen. Omdat ik nu weet dat ontspanning net zo belangrijk is als adem halen (en die twee gaan uitstekend samen) beoefen ik Chi Neng - Qi Gong, afgewisseld met yoga en mindfulness. En ik mediteer regelmatig of beter gezegd; ik doe een oprechte poging daartoe ;-)

Slaap is essentieel voor een gezond lichaam en geest. Het is de beste anti-oxidant voor het lichaam. Helaas bleek uit een HRV meting dat de kwaliteit van mijn slaap  bedroevend was dus daar ben ik als eerste mee aan de slag gegaan. Ik heb gedurende een jaar 's avonds een kleine dosis melatonine genomen, een stofje wat je lichaam doorgaans zelf aanmaakt en zorgt voor een goede nachtrust. Dit heeft me geholpen bij het vinden van een beter slaapritme en kwalitatief betere slaap. Verder ga ik echt op tijd naar bed en sta op tijd op. Regelmaat en ritme zijn daarbij belangrijk, net als een donkere slaapkamer en frisse lucht.

En dan.... niet in de laatste plaats; voeding. Daarin ben ik 180 graden veranderd! Vanaf 2013 at ik al geen brood meer en dat beviel me goed. Mijn darmklachten en het opgeblazen gevoel namen binnen 2 weken al af. Inmiddels neem ik alles glutenvrij, ik gebruik geen zuivel, geen eieren en geen soja en probeer (geraffineerde) suikers zoveel mogelijk te vermijden. Je denkt nu misschien; 'pfff wat eet je nog wel?' Nou van alles; ik eet eigenlijk zoveel mogelijk puur en onbewerkt, biologisch en organisch maar in ieder geval gevarieerd. Een beetje vlees, regelmatig vis, veel groente, fruit, noten en zaden bepalen voor een groot deel mijn dagelijkse voeding. Maar ik geef eerlijk toe; een patatje zo nu en dan en een stukje pure chocolade zijn mijn 'guilty pleasures'. Ik ben van mening dat je jezelf niet alles moet ontnemen omdat je het anders simpelweg niet niet vol kunt houden. Tenslotte is genieten ook heel belangrijk voor je! Dus daarom hanteer ik - sinds ik me fit voel - de 80-20 regel. 80% gezond, 20% minder gezond. En daar vaar ik wel bij...  Mocht je willen weten hoe me dat lukt, en hoe het jou ook kan lukken, download dan mijn freebie "Stay on Track".

Waarom dit blog?

Ik ben gaan schrijven omdat ik hoop dat ik met mijn blog anderen kan inspireren om goed voor zichzelf te zorgen. Als je al klachten hebt, weet dan dat je met lifestyle veranderingen al heel veel kunt bereiken. Goede voeding is voor mij de basis, aangevuld met de nodige hoogwaardige vitamines en mineralen. Als je geen klachten hebt, zorg dan dat je ze ook niet krijgt!

Ik heb met mijn oude manier van leven heel 'hard mijn best gedaan' om ziek te worden en dat is me gelukt! Daar wil ik anderen voor behoeden. Tenslotte nemen we onze lichamelijke en mentale gezondheid vaak voor lief maar als je eenmaal wat gaat mankeren (en dingen die je altijd deed, niet meer kan doen), besef je pas dat gezondheid je grootste goed is. Althans zo ervaar ik dat. Dus mensen; wees zuinig op je lijf, dat vereist soms discipline en wilskracht, maar als je de effecten van je nieuwe lifestyle gaat voelen en zien, wil je niet anders meer en wordt het je tweede natuur. Ga je door in je oude patroon, dan krijg je in ieder geval wat je altijd al kreeg en meer van dat of erger.... Dus kom op! Jij kan het ook!

Ik zou het leuk vinden als mijn blog een plek is waar je regelmatig naar terugkeert, waar je nieuwe kennis opdoet en geïnspireerd raakt en waar ik van jou mag leren. Dus voel je vrij om een reactie achter te laten bij mijn blog posts.

En als je echt aan de slag wilt en daar wel wat hulp bij kan gebruiken, bezoek dan mijn website en maar een afspraak voor een gratis 15 minuten gesprek zodat we kunnen onderzoeken wat ik voor je kan doen!

Gezonde groet,

 

 

HNlab DI graduateMWC-Logo CMYK 4C tk310815Hormoonfactor Trainer logo