Ervaring van een cliënte

19 november 2018 , In: Hashimoto, Health
0

Een poosje geleden kreeg ik van een cliënte een prachtige recensie. Na een intensieve samenwerking van een jaar vroeg ik haar op papier te zetten hoe zij dat jaar ervaren had. Tenslotte spreken ervaringen van cliënten vaak meer tot de verbeelding dan wanneer ik zeg dat mijn aanpak werkt.

De recensies plaats ik doorgaans op mijn praktijkwebsite maar daar heb ik vanwege de lay out maar een paar regels ter beschikking. De recensie van Laura is daarvoor te lang. Toch wil ik je hem niet onthouden omdat haar verhaal je een goed beeld geeft hoe het kan lopen als we samen aan de slag gaan.

Daarom hier de onverkorte versie van de review van Laura;

“Ik heb mijn leven weer terug!”

 

“Een jaar geleden zat ik er heel anders bij dan nu. Ik had al jaren schildkliergerelateerde klachten die niet over gingen met het verhogen (of verlagen) van schildklier medicatie, zoals enorm moe zijn, pijn in mijn gewrichten, altijd koud hebben, slecht slapen, overal jeuk en uitslag, hartkloppingen, benauwdheid, somber zijn. Ik had net een gesprek gehad met mijn endocrinoloog/internist, en het hartonderzoek, reuma onderzoek en verdere bloeduitslagen hadden niets uitgewezen. Ik zou me erbij moeten neerleggen dat dit restklachten waren van de schildklier. Ik was helemaal op en nu moest ik me erbij neerleggen dat ik me, op 31 jarige leeftijd, de rest van mijn leven zo zou moeten voelen, nergens energie voor zou hebben en voor altijd pijn in mijn gewrichten zou houden. Ik had de hoop opgegeven en raakte in een burn-out. 

Bij toeval kwam ik op het blog van Brigitte terecht. Toen ik haar verhaal las was het alsof het mijn verhaal was. Ook op jonge leeftijd Pfeiffer gehad, een lange zoektocht naar genezing, veel van dezelfde klachten. Ik nam contact met haar op en na een eerste gesprek te hebben gehad voelde ik zoveel herkenning dat ik weer een beetje hoop kreeg. Brigitte wist als ervaringsdeskundige hoe ik me voelde en gaf me het gevoel dat ik deze strijd niet alleen hoefde aan te gaan.

Brigitte heeft geen standaard traject voor iedereen, want ieder persoon is anders, ieder mens is uniek. Belangrijk was om in kaart te brengen wat de stand van zaken was om daarna een goed persoonlijk behandelplan te gaan starten. Dus werd mijn (medische) achtergrond geanalyseerd, werd er bloedonderzoek gedaan (veel uitgebreider dan in het ziekenhuis), ontlastingonderzoek, ik moest een voedingsdagboek bijhouden en er werd een voedingsintollerantie screening gedaan.
Hieruit kwam naar voren dat er behoorlijk was mis was in mijn darmen en dat er een aantal voedingsintolleranties waren. Ook was er een tekort aan een aantal vitamines. 

Voor mij betekende dit een aanpassing van mijn voedingspatroon. Dit was een hele zoektocht, etiketten lezen en veel navragen, maar ik kreeg veel tips van Brigitte en kon haar altijd bellen of mailen. Ook als ik door de bomen het bos niet meer zag. Dit hoefde ik niet alleen uit te zoeken, Brigitte gaf adviezen of nam contact op met haar specialisten. 
Ook startte ik met microvoedingsstoffen, op maat voor mij gemaakt en startte ik met het helen van mijn darmen door persoonlijk samengesteld 3-fasen plan van ColonConcept. 

Ik merkte niet meteen effect, maar langzaamaan begonnen te klachten af te nemen. Naarmate mijn darmen gezonder werden namen de ontstekingsgerelateerde klachten af. Mijn benauwdheid ging over en ik had geen astma-inhaler meer nodig. De jeuk en huiduitslag verdween en ik had geen pijn meer in mijn gewrichten. De enorme moeheid nam af en hartkloppingen had ik ook niet meer. En dit terwijl me in het ziekenhuis was gezegd dat er niets meer was om mijn klachten te verlichten. 
Ik heb mijn leven weer terug!!!

Dit afgelopen jaar was een grote zoektocht naar wat mijn lichaam nodig heeft, ik heb veel kennis en inzicht gekregen. Brigitte nam altijd de tijd en rust om al mijn vragen te beantwoorden. We hebben lange gesprekken gevoerd, veel onderzocht en uitgeprobeerd, samen gelachen en gehuild, en dat heeft me zoveel steun gegeven in een voor mij moeilijke periode. De aanpassingen in mijn leefstijl zijn niet altijd gemakkelijk, maar als je je weer gezond voelt weet je waar je het voor doet. Ik heb leren luisteren naar mijn lichaam, je lichaam is namelijk de belangrijkste graadmeter van je gezondheid. 

Bedankt Brigitte voor je kennis, expertise en toewijding, je persoonlijke benadering en dat je er was voor me. 

Liefs Laura”

NB: De foto bij deze blog is een stockfoto en geen foto van de cliënte. 

There are no comments yet. Be the first to comment.

LAAT EEN BERICHTJE ACHTER

Brigitte Filippini

Blogger

Voormalig workaholic, inmiddels bekeerd tot levensgenieter!!

Freebie

Freebie

Disclaimer

Het is belangrijk dat je je eigen keuzes maakt als het om je gezondheid gaat. Dat geldt ook voor het overnemen van de suggesties en adviezen die ik op mijn blog geef. Lees HIER meer.