Because You’re Worth It

3 mei 2018 , In: Food, Hashimoto, Health
0
het verhaal achter deze legendarische zin

Because I’m Worth It. Deze vier woorden zijn inmiddels tijdloos. Ze zijn in 1973 tijdens de opkomst van een nieuwe stroming binnen het feminisme door een jonge vrouw opgeschreven; Ilon Specht was een copywriter bij McCann Erickson in die tijd. Ze was origneel, onconventioneel, creatief en onafhankelijk en werkte destijds aan het L’Oréal account. En dat is waar we deze zin inmiddels van kennen.

Vind je het jezelf waard?

Begin jaren negentig was een moeilijke tijd voor mij, ik woonde net zelfstandig. Ik voelde me vaak neerslachtig, had faalangst en was erg onzeker. Bovendien was ik altijd moe en had ik veel darmklachten. Ik zorgde slecht voor mezelf. Ik kan me nog herinneren dat het een collega opviel dat ik nooit een echte lunch voor mezelf meebracht naar het werk. Meestal at ik tussen de middag een banaan of een voorverpakte energie reep of stukje peperkoek.  “Vind je het jezelf niet waard om een lekker broodje voor te maken?” vroeg ze.

Boem! die kwam binnen…. zo had ik er nog nooit naar gekeken. Ik wist het antwoord niet…. Ik kon niet voelen of ik het mezelf niet waard vond of dat ik gewoon te gemakzuchtig was om ’s ochtends 10 minuten eerder op te staan om een lekkere voedzame lunch voor mezelf te bereiden. Maar die uitspraak van mijn toenmalige collega, ben ik nooit vergeten.

Kwaliteit boven kwantiteit

Zoals je weet heeft Hashimoto me geleerd wat het betekent om écht goed voor mezelf te zorgen. En dat heeft ook te maken met leren het jezelf waard te vinden. Met de keuze om beter te worden wist ik dat het noodzakelijk was dat ik goed voor mezelf zou gaan zorgen. En dat betekent ook dat ik tijd en geld in mezelf moest investeren. Gezonde voeding is vaak duurder; biologische groenten, fruit en vlees. Om nog maar niet te spreken van suppletie van goede kwaliteit. Het kost meer tijd om elke maaltijd zelf te bereiden en te kiezen voor verse ingrediënten.

Toch kies ik voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Ik eet nu minder vlees, maar wel vlees van goede kwaliteit en het geld wat ik uitspaar met snoep, koek en taartjes besteed ik nu liever aan biologische groenten en fruit. Een hogere voedingswaarde en minder toxische stoffen (E-nummers, pesticiden, insecticiden etc.) betekent een betere gezondheid en beter voor mezelf zorgen.

Keuzes maken

In het leven draait het continue om keuzes maken; Waar gaan we dit jaar op vakantie? Welke kleren neem ik mee? Moet ik nog een nieuwe bikini? Welke boeken neem ik mee? Maar ook, waar doe ik het voor? Wat vind ik belangrijk in het leven? Wat wil ik voor mezelf? Voorheen hield ik me het liefst bezig met de eerste categorie vragen 😉 Tegenwoordig laat ik me vooral leiden door de laatste categorie…

Hoe is dat bij jou?  Neem één ding van me aan; wat het ook is…zorg goed voor jezelf, BECAUSE YOU’RE WORTH IT!

Lieve groet,

 

 

 

There are no comments yet. Be the first to comment.

LAAT EEN BERICHTJE ACHTER

Brigitte Filippini

Blogger

Voormalig workaholic, inmiddels bekeerd tot levensgenieter!!

Freebie

Freebie

Disclaimer

Het is belangrijk dat je je eigen keuzes maakt als het om je gezondheid gaat. Dat geldt ook voor het overnemen van de suggesties en adviezen die ik op mijn blog geef. Lees HIER meer.