Auto-immuun; kennis is macht!

3 november 2016 , In: Hashimoto, Health
0

‘Kennis is macht’ wordt wel gezegd. Nou ben ik persoonlijk niet zo’n fan van het woord macht, dat heeft voor mij zo’n negatieve connotatie. Ik zou er liever van maken: kennis is kracht, in de zin van power! En als het gaat om je eigen gezondheid is het maar wát waar. Ik spreek uit eigen ervaring als ik zeg dat ik nooit zover gekomen was als ik me niet verdiept had in mijn diagnose; de auto-immuun ziekte Hashimoto. Als ik gewoon keurig het advies van de arts had opgevolgd en op de oude voet verder was gegaan met mijn manier van leven, dan had ik er vandaag met zekerheid een stuk minder florissant bij gezeten!

Al ruim twee jaar verdiep ik me wat Hashimoto nou precies is. Juist ja, een auto-immuunziekte. Eén van de zo vele auto-immuun aandoeningen die jaarlijks in aantal toenemen, denk aan de ziekte van Crohn, Lupus, MS, Coeliakie, Reumatoïde Artritis, Graves, Sarcoïdose en ga zo maar door. Ziekten waar doorgaans in de reguliere geneeskunde geen raad mee weet. Mensen worden behandeld met medicatie die regelmatig slechts tijdelijk werkt en waar ze veel bijwerkingen van ondervinden. Klachten verdwijnen niet en de oorzaak wordt niet aangepakt.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar wegen om kennis te vergaren. Om op die manier de regie over mijn leven terug te krijgen en mijn symptomen bij de bron aan te pakken. Nog steeds leer ik iedere dag nieuwe dingen en die deel ik ontzettend graag met iedereen die het maar horen wil. Dat is ook waarom ik deze blog in eerste plaats begonnen ben; een plek waar jij informatie kan vinden die voor jou het verschil kan maken. Een plek waar ik mijn kennis en ervaringen met jullie kan delen. Kennis die ik veelal in het buitenland opdoe; ik volg veel artsen en specialisten uit o.a. Zwitserland en Amerika. Lees hun boeken, volg hun webinars en doe cursussen bij ze.

Eén van deze deskundigen is Tom O’Bryan. Hij is de auteur van The Autoimmune Fix het boek wat ik in de maand oktober heb verloot en waarvan ik vandaag de winnaar bekend maak op Facebook. Tom heeft na 30 jaar onderzoek en het werken met patiënten nu de prachtige docu-serie BETRAYAL gemaakt over auto-immuunziekten. Hij interviewt meer dan 80 deskundigen over de hele wereld. En hij wil met deze serie auto-immuniteit een ander gezicht geven in de wereld. Niet iets waar je niets aan kunt doen en waar je lijdzaam aan toe moet geven…. nee…. In de documentaire laat hij zien dat je zelf invloed kan hebben op de ontwikkeling van je ziektebeeld en geeft hij talloze voorbeelden van mensen die in remissie zijn gekomen. En dat wil jij ook, want als je eenmaal een auto-immuunziekte hebt dan heb je drie keer zoveel kans op het ontwikkelen van een tweede, of zelfs derde. Dit is iets wat je een halt toe moet willen roepen. Tom laat in deze fantastische docu-serie zien dat het mogelijk is om in remissie te komen. Hij en zijn gesprekspartners leggen uit wat de samenhang is tussen zaken als de darm, de hersenen, stress, gifstoffen etc. Het is een bron van een onmetelijke schat aan informatie voor iedereen die om de een of andere reden geïnteresseerd is in auto-immuunziekten.

Tom geeft mij de mogelijkheid om deze serie (die 14 november van start gaat) GRATIS aan mijn lezers aan te bieden. Via deze link of via de banner aan de rechter zijde van mijn website kom je bij de aanmeldpagina. Daar laat je je naam en emailadres achter en vanaf 14 november kun jij geheel kosteloos heel veel nieuwe waardevolle kennis opdoen en delen. Je mag dit gewoonweg niet missen. De enige investering die je doet is de tijd die je besteedt aan het kijken van de serie. En ik kan je verzekeren, want ik hem hem al mogen zien 🙂 ……. dat wil je niet missen!

Voel je vrij om deze informatie te delen met je familie, vrienden of anderen waarvan je denkt dat dit waardevolle informatie voor ze kan zijn. Hoe meer mensen op de hoogte zijn, deste meer kennis er verspreid is en mensen zelf de kennis = power in handen krijgen om de regie over hun leven te voeren teneinde in remissie te komen of auto-immuunziekten te voorkomen!

Ik wens je veel kijk en leer-plezier!!

PS: in het begin van 2017 kom ik met een uitgebreide cursus over HASHIMOTO. Laat je naam en emailadres achter voor de nieuwsbrief en ik stel je als eerste op de hoogte van de inhoud en startdatum!

logo brigitte klein

 

 

  • stefanie
  • 21 november 2017
  Beantwoorden

  Hallo,

  Ik ben Stefanie en weet morgen of ik een auto-immuunziekte heb of niet.
  Ik sukkel al 6!!jaar met de klachten, maar OF ik werd als ‘psychisch’ beschouwd of er werd gezegd dat ik er moest mee leven…
  Nu heeft de prof me naar een internist gestuurd. Ik kreeg vandaag te horen dat er 3waardes verstoord zijn, maar dat ik morgen meer info zal krijgen als de dokter het grondig bekijkt. 1 waarde : de antistoffen: waren iets verhoogd, zo zei de dame aan de telefoon…
  Ik vond jouw website en heb er al heel wat nuttige dingen op gelezen!
  Alvast bedankt,
  Stefanie

   • Brigitte Filippini
   • 21 november 2017
   Beantwoorden

   Dag Stefanie, goed om te horen dat je bent doorgestuurd en dat iemand je klachten serieus heeft genomen. Uiteraard hoop ik niet voor je dat je Hahsimoto of een andere auto immuunziekte hebt maar mocht dit wel het geval zijn weet dan dat je je niet slecht hoeft te blijven voelen. Je kunt heel veel doen met voeding en andere leefstijlaspecten. Sterkte morgen!

LAAT EEN BERICHTJE ACHTER

Brigitte Filippini

Blogger

Voormalig workaholic, inmiddels bekeerd tot levensgenieter!!

Freebie

Freebie

Disclaimer

Het is belangrijk dat je je eigen keuzes maakt als het om je gezondheid gaat. Dat geldt ook voor het overnemen van de suggesties en adviezen die ik op mijn blog geef. Lees HIER meer.